10 Haziran 2015 Çarşamba
Akdeniz Fırın Tavuk
Nefis, misler gibi, tam yazlık. ..
Buyrun tarifine.
Malzemeler :
* 4 adet tavuk göğüs, iri jülyen doğranmış
* 1 orta boy kuru soğan
* 7-8 diş sarımsak
* Kekik
* Biberiye
* Yarım demet maydanoz
* Yarım demet nane
* Tuz-karabiber
* Yarım limon suyu
* 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
* 300 gr Emmental peyniri ya da Kars Kaşar
* 4 adet patates
* Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı :
* Önce tavukları derin bir tencereye alarak sularını salıp çekmelerini sağlıyoruz.
* Zeytinyağını ekleyip yemeklik doğradığımız soğanları beraber soğanlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
*Kekik ve biberiyeyi ekliyor tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz.
* Diğer taraftan patatesleri soyup halka halka doğruyoruz. Kağıt havlu ile patateslerin suyunu çektiriyoruz. Fırın tepsisine yerleştirip üzerine 3 kaşık zeytinyağı gezdirip 200 derece fırında kızartıyoruz.
* Patatesler kızarınca derin bir fırın kabında tavukla birleştirip harmanlıyoruz üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı bırakıp 15 dakika daha fırınlıyoruz.
* Diğer taraftan maydanoz ve naneyi iri doğruyoruz .
Servis:
Tavukları servis tabağına alıp maydanoz,
nane ve ince dilimler halinde kesilmiş kaşar peyniriyle harmanlıyoruz. Cevizi serpip limonlayarak ikram ediyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder