11 Şubat 2015 Çarşamba

ŞARAPLI ARMUT TATLISI


Malzemeler :
* 1 kilo pişirilmeye elverişli armut
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 adet çubuk tarçın
* 100 gram şeker
* 20 ml kırmızı şarap

Yapılışı :

*Armutları soyun ve bir tencereye alın.
*Üzerine şarap,  1 çay kaşığı tarçın , 1 adet çubuk tarçın ve şekeri ilave edin.
*Armutların neredeyse üstünü kapayacak kadar su ilave edin. ( sakın tamamı su altında kalmasın)
* Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin, daha sonra kısık ateşe alarak 1,5-2 saat pişirin.
*Çatal yardımıyla kontrol edin ve bozmadan servis tabağına alın.
* Tencerede kalan suyu biraz daha ateşte tutarak puding kıvamına getirin ve sonra armutların üzerine gezdirin.

* Av eti ve et yemeklerinin yanına servis edin.

Sevgili Müzeyyen'in evinde afiyetle yediğimiz bu tatlıyı şiddetle tavsiye ediyorum.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...