1 Temmuz 2014 Salı

LORLU MAKARNA




Doyurucu, lezzetli, hem de lorlu ( ben çok severim de ! )
Malzemeler:
* 500 gr kepekli makarna
* 150 gram böreklik lor
* Yarım demet maydanoz
* 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
* Yarım çay bardağı zeytintyağı
* Tuz ( deniz tuzu )
Yapılışı :
* Makarnayı haşladıktan sonra ( tercihinize göre , 8- 10 dakika ), süzüp biraz dinlendiriyoruz.
* Tencereye yağı alıp hafif ısındıktan sonra lor ve ince ince doğradığımız maydanozu ekliyoruz.1-2 dakika karıştırarak pişiriyoruz.Tuzunu katıyoruz.
* Makarnayı tencereye alıp, üstüne cevizi ekleyip karıştırıyoruz.
* Servise hazır, afiyet olsun.
* Hayırlı Ramazanlar

2 yorum:

  1. Gercektende nefis bir tarif bayilirim lorlu makarnaya..gerci burada lor yerine benzer peynir kullaniyorum:)) elinize saglik..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler,afiyet olsun. İnsan uzaklarda olunca , alışık olduğu tatları pek bulamıyor ama yine de benzer şeyler var. Yine beklerim . sevgilerimle.

    YanıtlaSil

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...