13 Temmuz 2014 Pazar

DENİZ MAHSULLÜ FARFALLE-FARFALLE MARINE

Sevgili Bedri Özgür'ün mutfağından....

Farfalle Marine
Malzemeler :
*1 paket Barilla Farfalle
* 200 gram karides
* 2 domates ( ince doğranmış)
* 100 gr ahtapot
* 1 paket krema
* 3 diş sarımsak
* 1 paket deniz mahsulleri baharatı (karışık ; maydanoz, rezene , limon kabuğu, karabiber, sarımsak soğan,karabiber )
* Ekstra lezzet için sosun içinde olmasına rağmen , sarımsak ekleyebilirsiniz ...
Yapılışı
* Zeytinyağı hafif ısındığında içine ince dilimlediğimiz sarımsakları atıyoruz.
* Sarımsakların kokusu çıktığı zaman karidesleri atıp soteliyoruz.
* Karidesler pişince -güzelce kıvrılınca - domatesleri ekliyoruz.
* Domateslerle karides iyice karışınca , ahtopotu da katarak ve sotelemeye devam ediyoruz.
* Deniz mahsulleri baharatını ekliyoruz.
*  İlave olarak tuz ve karabiberi de katıyoruz.
* Sıra kremada...Kremayı da ekleyip hafifçe kaynattıktan sonra , pişirme önerisine göre haşladığımız makarnamızı sosun içine ekleyerek bir güzel karıştırıyoruz.
* Servis yaparken reyhan yapraklarıyla süslüyoruz.
Afiyet olsun.

2 yorum:

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...