17 Mayıs 2014 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI PAZI





Malzemeler

* 2 demet pazı
* 2 orta boy soğan
* 2 diş sarımsak
* 2 domates
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* 3 yemek kaşığı bulgur
* Tuz-karabiber

Yapılışı :
* Pazıları iyice yıkadıktan sonra 2 parmak kalınlığında doğruyoruz . Bir süzgeçte suyu süzülsün diye bekliyoruz.
* Soğan yemeklik doğrayarak 1 kesme şekerle birlikte hafifçe zeytinyağında kavuruyoruz.
* Pazıları ekliyoruz, bir iki kez kavurduktan sonra küp küp kestiğimiz  domatesleri ekliyoruz. Sarımsakları ince ince doğrayarak yemeğimizin içine atıyoruz.Hafifçe malzemeleri karıştıryor ve üzerine yarım çay bardağı sıcak su koyuyoruz. Bulguru katıp, son bir kez karşıtrıyoruz. Tuz-karabiberle tatlandırıp , 15-20 dakika pişiriyoruz. 
Yanında yoğurtla servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...