4 Kasım 2013 Pazartesi
PATLICAN KEBAP
Mersin ve Gaziantep'te çok yapılan bir yemektir. Annem öyle bir yapardı ki, nerdeyse yerken tepsinin dibini sıyırırdık. Tadı bir başka oluyor, denemenizi tavsiye ederim. Aslında mümkün olsa da odun fırınında pişirsek !
Malzemeler :
*7 patlıcan
*500 gram köftelik kıyma
* 5 dilim bayat ekmek içi
* 1 yumurta
* 1 adet kuru soğan
* 4-5 dal maydanoz
* tuz-karabiber-kimyon ( 1er çay kaşığı )
*6-7 domates
*6-7 adet yeşil biber
* Yeteri kadar çöp şiş
Sosu için :
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 su bardağı su
* Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yapılışı :
* Önce bayat ekmekleri suyla hafif ıslatıp, yumuşatarak bir kenarda bekletiyoruz. Kıymanın içine bir kuru soğanı rendeliyoruz, tuz, karabiber, kimyon, yumurta, ince kıyılmış maydanozu ve en ekmekleri ekleyip bir güzel yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz köftemizin çukur bir kaba alıp, üstünü kapatarak buzdolabında 40 dakika kadar dinlendiriyoruz.
* Patlıcanları kabuğunu soymadan iri halkalar halinde dilimliyoruz ve tuzlu su içinde dinlendiriyoruz. Bu arada kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak iri köfteler yapıyoruz.15-20 dakika sonra patlıcanları iyice süzüp kurulayıp, çöp şişlere, bir patlıcan, bir köfte şeklinde diziyoruz. Domates ve biberleri iri doğrayarak tepsiye yerleştiriyoruz.
* Sosumuzu yapmak için domates salçası, su ve zeytinyağını karıştırıyoruz. Ve tepsideki malzemelerimizin üstüne ekliyoruz. Eğer daha sulu olmasını isterseniz sosu iki bardak suyla hazırlayabilirsiniz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerini folyo ya da yağlı kağıtla kapatarak 40 dakika pişiriyoruz.
Asıl olarak yuvarlak tepsiye sıkı bir şekilde dizilerek yapılan patlıcan kebabı, yuvarlak tepsim olmadığı için çöp şişlere geçirerek yaptım.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
I tasted it 2 years ago in an Istanbul restaurant (Sultanahmet)...absolutely beautiful!
YanıtlaSilHappy to hear that ! You should try it soon. Cheers :)
SilÇok severim nefis olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilTeşekkürler , afiyet olsun :) yine beklerim :)
SilThat looks scrumptious!
YanıtlaSilCheers,
Rosa
This is a very delicous dish, we call it ' aubergine kebap ' . You should try ! Cheers :)
Silhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım ellerine sağlık...nefıs gorunuyor..bende cok severım bu yemegı...sayfanı bugun zıyaret ettım..takıbe alıyorum senı...ekledim sayfama...bende beklerım sayfama...sevgılerımı bırakıyorum...
YanıtlaSilSihirli Tencereye hoş geldiniz ; çok memnun oldum. Ben de şimdi size geliyorum. Sevgilerimle.
Sil