20 Ekim 2013 Pazar
KÖFTELİ ŞEHRİYE YEMEĞİ
Malzemeler :
* 3 adet yeşil biber
* 1 adet kırmızı biber
* 5 adet arpacık soğan
* 2 domates rendesi
* 1 orta boy patates küp küp doğranmış
* 1 küçük havuç küp küp doğranmış
* 2 kahve fincanı şehriye
* 2 dal maydonoz
* 1 tatlı kaşığı domates salçası - 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
* 5 su bardağı su
Köfte için :
*350 gr köftelik kıyma
* 1 küçük soğan rendesi
* 3 dilim bayat ekmek
* 1 yumurta
* karabiber- tuz
* 3 yemek kaşığı un
Sos için:
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 tatkı kaşığı zeytinyağ
* kurunane- kırmızı biber
Yapılışı :
* Tencereye sırasıyla havuç, patates, ince ince dilimlediğimiz biberleri koyarak yarım 1/4 zeytinyağda kavuruyoruz.
* Domates rendesini ekliyor ve 2 dakika kadar pişirdikten sonra salçalarımızı ekliyoruz. 2-3 dakika daha pişiriyor ve 5 su bardağı suyu ekliyoruz. Su kaynayınca içine şehriyeyi atıyoruz Bu arada arpacık soğanları soyarak doğramadan bütün olarak tencereye alıyoruz. Lezzet vermesi için dal maydanozları ekliyoruz.Şehriyeler pişine - kıvam yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
*Bu arada , yemeğimiz pişerken hemen köftelerimizi yoğuruyoruz. Malzemeyi derin bir kaba alıp , iyice yoğuruyor ve minik minik yuvarlak köfteler yapıyoruz. Tepsiye un serpip, köfteleri üzerinde sallayarak her taraflarını unluyoruz. Kızgın yağda pişirip bir kenara alıyoruz.
*Yemeğimiz iyice kıvam alıp, suyunu çekince, köfteleri ekliyor ve üzerine tereyağında kızarttığımız kuru nane ve kırmızı biberi döküyor , sıcacık servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder