Her derde deva zencefilin salatadaki tadına bayılacaksınız. Lezzetli bir salata sosu için, zencefilde küçük bir kısım kesip, onu soyup, ince ince rendeliyoruz, sonra onu sızma zeytinyağı, limon , tuz ve az miktarda taze çekilmiş karabiberle iyice karıştırıp, doğradığımız salata malzemesinin üzerine gezdiriyoruz afiyet olsun.
Bu arada toz zencefilden bir çay kaşığı alarak onu bir çay kaşığı balla karıştırıp oluşturduğunuz macun kıvamındaki karşımı , grip- öksürük durumlarında yiyebilirsiniz. Yalnız yedikten sonra bir 5 dakika kadar başka hiç bir şey yiyip içmeyeceksiniz. Öksürüğü hemen kesiyor.
Sevgilerimle.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder