5 Mayıs 2013 Pazar

Zencefil Sosu

Her derde deva zencefilin salatadaki tadına bayılacaksınız. Lezzetli bir salata sosu için, zencefilde küçük bir kısım kesip, onu soyup, ince ince rendeliyoruz, sonra onu sızma zeytinyağı, limon , tuz ve  az miktarda taze çekilmiş karabiberle iyice karıştırıp, doğradığımız salata malzemesinin üzerine gezdiriyoruz afiyet olsun.
Bu arada toz zencefilden bir çay kaşığı alarak onu bir çay kaşığı balla karıştırıp oluşturduğunuz macun kıvamındaki karşımı , grip- öksürük durumlarında yiyebilirsiniz. Yalnız yedikten sonra bir 5 dakika kadar başka hiç bir şey yiyip içmeyeceksiniz. Öksürüğü hemen kesiyor.
Sevgilerimle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...