Her derde deva zencefilin salatadaki tadına bayılacaksınız. Lezzetli bir salata sosu için, zencefilde küçük bir kısım kesip, onu soyup, ince ince rendeliyoruz, sonra onu sızma zeytinyağı, limon , tuz ve az miktarda taze çekilmiş karabiberle iyice karıştırıp, doğradığımız salata malzemesinin üzerine gezdiriyoruz afiyet olsun.
Bu arada toz zencefilden bir çay kaşığı alarak onu bir çay kaşığı balla karıştırıp oluşturduğunuz macun kıvamındaki karşımı , grip- öksürük durumlarında yiyebilirsiniz. Yalnız yedikten sonra bir 5 dakika kadar başka hiç bir şey yiyip içmeyeceksiniz. Öksürüğü hemen kesiyor.
Sevgilerimle.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder