31 Mart 2013 Pazar
Cevizli Salça Kavurmalı Krep Dürüm
Malezemeler: Krep için : *2 yumurta *2 su bardağı un * 1 su bardağı süt * ı su bardağı su * Tuz Salça Kavurması için * 3 yemek kaşığı domates salçası * Yarım çaybardaüı sızma zeytinyağ * 1 tatlı kaşığı kurunane * 1 tatlı kaşığı kekik * 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz * 3-4 dal taze nane Ek olarak ; tam yağlı beyaz peynir. Krep yapımı: Krep malzemelerini iyice çırparak ısıttığımız tavaya herseferinde birer kepçe dökerek kreplerimizi hazırlıyoruz. Bu ölçülerle 5 adet krep çıkıyor. Salça için : Yarım çay bardağı yağımızı ısıtıp ,içine salçamızı atarak kavuruyoruz. Kokusu çıkınca içine nane, kekik ve cevizi ve tuzu ekleyerek karıştırarak 2 dakika daha pişiriyor ve altını kapatıyoruz. Kreplerden birini alarak bir ucuna cevizli salçamızdan sürüyoruz. Üzerine arzuya göre bir yemek kaşığı ceviz gezdiriyoruz. Diğer ucuna da beyaz peyniri koyuyoruz. İçine taze nane de koyarak dürüm yapıyoruz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
kahvaltı için çok güzel bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilAfiyetler olsun, yine beklerim.Sevgilerimle,
YanıtlaSil