20 Kasım 2012 Salı
PEYNİRLİ KEK
Bu hafta okulumuzun 1 haftalık ara tatili var...O yüzden fırsat bu fırsat diyerek çalışmaya başladım...:)
Buyrun mutfağa....
Malzemeler:
* 3 yumurta
* 3,5 su bardağı un ( elenmiş )
* Yarım su bardağı sıvıyağ
* 75 gram eritilmiş margarin
*1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı yoğurt
* 500 gr yumuşak beyaz peynir
* Kuru nane ve fesleğen 1er yemek kaşığı ( isterseniz ince kıyılmış maydonoz veya dereotu da kullanabilirsiniz.
Yapılışı :
* Önce yumurtayı blender yardımıyla çırpıyoruz.
*Daha önceden erittiğimiz ve bir kenarda ılımış olan margarini ekliyoruz.
*Ardından yarım su bardağı sıvı yağ,1 su bardağı yoğurdu ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
* Bu karışımdan 4 yemek kaşığı kadar bir kaseye alarak, kenara ayırıyoruz.
* Unu,tuzu,peyniri, kabartma tozunu,kuru nane ve fesleğeni ekleyerek bir güzel yoğuruyoruz. Kıvam hepimizin bildiği ; kulak memesi ...usta pasta börekçiler bu tanıma kızıyor ama , galiba en iyi anlatan bu ifade hamurun yumuşaklığını.
* Fırın tepsisini yağlıyoruz ve üzerine çok az un serpiyoruz;yapışmaması için.
* Kek hamurumuzu tepsiye yayıyoruz.
*Kenara ayırdığımız karışımı da en üste bir güzel sürüyoruz. Parlaklık ve yumuşaklık veriyor.
* Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder