20 Kasım 2012 Salı

PEYNİRLİ KEK

Bu hafta okulumuzun 1 haftalık ara tatili var...O yüzden fırsat bu fırsat diyerek çalışmaya başladım...:) Buyrun mutfağa....
Malzemeler: * 3 yumurta * 3,5 su bardağı un ( elenmiş ) * Yarım su bardağı sıvıyağ * 75 gram eritilmiş margarin *1 paket kabartma tozu * 1 su bardağı yoğurt * 500 gr yumuşak beyaz peynir * Kuru nane ve fesleğen 1er yemek kaşığı ( isterseniz ince kıyılmış maydonoz veya dereotu da kullanabilirsiniz. Yapılışı : * Önce yumurtayı blender yardımıyla çırpıyoruz. *Daha önceden erittiğimiz ve bir kenarda ılımış olan margarini ekliyoruz. *Ardından yarım su bardağı sıvı yağ,1 su bardağı yoğurdu ekleyerek tekrar çırpıyoruz. * Bu karışımdan 4 yemek kaşığı kadar bir kaseye alarak, kenara ayırıyoruz. * Unu,tuzu,peyniri, kabartma tozunu,kuru nane ve fesleğeni ekleyerek bir güzel yoğuruyoruz. Kıvam hepimizin bildiği ; kulak memesi ...usta pasta börekçiler bu tanıma kızıyor ama , galiba en iyi anlatan bu ifade hamurun yumuşaklığını. * Fırın tepsisini yağlıyoruz ve üzerine çok az un serpiyoruz;yapışmaması için. * Kek hamurumuzu tepsiye yayıyoruz. *Kenara ayırdığımız karışımı da en üste bir güzel sürüyoruz. Parlaklık ve yumuşaklık veriyor. * Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...