26 Temmuz 2012 Perşembe

Patlıcan Yatağında Dana Bonfile



Malzemeler:
*5 adet dana bonfile
*1 adet kuru soğan
*4 adet sarımsak
*Tuz-karabiber-kekik
*2 adet domates
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
**************************
*5 adet patlıcan
*1 tatlı kaşığı tereyağ
**************************
*5 adet patates
Yapılışı :
*Önce patlıcanları fırında 30 dakika kadar közlüyoruz.
* Bonfileleri çelik tencereye koyarak,kısık ateşte kendi suyun salıp çekene kadar pişiriyoruz.
*Pişen bonfileleri bir tabağa alıyoruz.
*Tencereye zeytinyağı koyup , yemeklik doğradığımız soğanları hafif kokusu çıkana kadar yumuşatıp, bonfileleri de tencereye alarak kavuruyoruz.
*Domatesleri rendeleyerek tencereye ekliyoruz.5 dakika kadar pişiriyoruz.
*1 su bardağı kaynar su ekliyoruz.
*Küçük doğradığımız sarımsakları;tuz-karabiber ve kekiği ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
*Tenceremizi ocaktan alarak dinlendiriyoruz.
***************************
5 adet patatesi yıkadıktan sonra rendeleyerek, her bir patates rendesi ayrı ayrı duracak şekilde fırın tepsisi üzerinde yağlı kağıda , gruplar halinde koyuyoruz.
*Üstlerine hafif zeytinyağ gezdiriyoruz.
*Tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz.
*200 derecede 25-30 dakika kadar pişiriyoruz ve çıtır çıtır bir patates tabağı elde ediyoruz.
**************************
*Közlenen patlıcanları küçük bir tavaya alıp;bir tatlı kaşığı tereyağda tuz ve karabiber ekleyerek ve sürekli karıştırarak ısıtıyoruz.
******************************
*Servis tabağına en alta patates tabağı,üste patlıcan ve en üste bonfileler olmak üzere servis ediyoruz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...