20 Haziran 2012 Çarşamba

Baharatlı Sızma Zeytinyağ

Bizim anne tarafımız Girit'tendir.O yüzden yaz-kış kahvaltı sofralarımızdan hiçeksik olmaz baharatlı zeytinyağ.Sızma zeytinyağını tek kişilik minik kaselere koyduktan sonra, içine bir iki damla limon sıkarak, istediğiniz tüm baharatlarla servis yapabilirsiniz. Fırından yeni çıkmış , çıtır çıtır bir ekmekle de bandıra bandıra keyfine varabilirsiniz. Kızarmış ekmeğin üstüne gezdirebilir ve akşam yemeklerinde de servis edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. zeytinyagi , mucizevi diye reklamlarda gecer ya, dogru gercekten.. bu duru haliyle bile, ne kadar zenginlik katiyor degil mi..

    YanıtlaSil
  2. benimde kahvaltımın olmazsa olmazıdır bandırmalık zeytinyağı..

    YanıtlaSil

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...