21 Nisan 2012 Cumartesi
Kaşarlı Biftek
Lezzet Dergisi'nin sitesinden aldığım bir tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle.Ben farklı olarak marine sosuna biberiye ekledim.
Haydi buyrun mutfağa !
Malzemeler:
6-7 adet dana biftek
Marine sosu:
1 çay bardağı zeytinyağ
2 çay bardağı sirke
6-7 adet sarımdak ince dilimlenmiş
Tuz-Karabiber-Biberiye
Fesleğen sos:
6-7 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı kuru fesleğen
7 dilim kaşar
7 dilim domates
Yapılışı:
*Zeytinyağ, sirke ve baharatları iyice karıştırıp, etleri bu marine sosun içinde en az 3-4 saat bekletiyoruz. İdeali bir gece öncesinden bekletmek ; ama aynı gün yapacaksanız en 3-4 saat dinlendirmeye özen gösterin.
*Sosta dinlenmiş etleri iyice ısınmış tavamızda iki tarafıda pişine kadar kızartıyoruz.Tüm biftekler kızarınca bir fırın tepsisine koyarak üstüne kaşar ve domates dilimlerini koyuyoruz.180 derece ısınmış fırında 7-8 dakika kaşar ve domates pişine kadar tutuyoruz.
* Diğer tarafta biftekleri kızarttığımız tavada; aman dikkat tavayı hiç yıkamadan; çünkü tüm lezzet orada!!; rendelediğimiz domatesleri tuz, biber ve fesleğenle tatlandırarak koyu bir kıvama gelene kadar pişiriyoruz.
* Biftekler pişince fesleğen sosla birlikte servis ediyoruz.
* Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder