Her derde deva; hastalık savar; kalori sayar, yağlara yağ katar ama maalesef çok lezzetli.Soğuk günlerde insana enerji veriyor. Ben de uzun zamandır yapmıyordum; ama bir Pazar kahvaltısında baktım hava soğuk; eh artık zamanı dedim. Bugün nihayet Bursa'ya kar yağıyor ve her yer masal gibi oldu; tabii benim için hemen tahin-pekmez sinyali alınmış oldu. Oranları size bağlı tabii, ben pekmezin buruk tadını sevdiğim için biraz fazla koyuyorum;pekmezin kan yaptığı bilinir ama özellikle Keçi Boynuzu Pekmezi doktorlar tarafından tavsiye edilen pekmez çeşitlerinden.
27 Ocak 2012 Cuma
Tahin ve Keçiboynuzu Pekmezi
Her derde deva; hastalık savar; kalori sayar, yağlara yağ katar ama maalesef çok lezzetli.Soğuk günlerde insana enerji veriyor. Ben de uzun zamandır yapmıyordum; ama bir Pazar kahvaltısında baktım hava soğuk; eh artık zamanı dedim. Bugün nihayet Bursa'ya kar yağıyor ve her yer masal gibi oldu; tabii benim için hemen tahin-pekmez sinyali alınmış oldu. Oranları size bağlı tabii, ben pekmezin buruk tadını sevdiğim için biraz fazla koyuyorum;pekmezin kan yaptığı bilinir ama özellikle Keçi Boynuzu Pekmezi doktorlar tarafından tavsiye edilen pekmez çeşitlerinden.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...

-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder