21 Kasım 2011 Pazartesi
LOR TOPLARI
Buzlukta saklanabilecek hazır bir salata içi aslında; tek yapmanız gereken istediğiniz miktarda lor alıp, bunu bir güzel kırmızı toz biber,biraz kırmızı pul biber, kurunane, biraz kekik, isterseniz biraz da taze nane ile yoğurarak minik minik toplar yapmak, ve küçük bir tepsinin içine dizip, üzerini de strech filmle kaplayarak dondurmak. Daha sonra salata yapacağınızda buzluktan çıkarıp, küçük parçalara ayırıp üzerine zeytinyağ ve limon ekleyip, tuz ayarını yaparak servis etmek.....
Hem salata hem de kahvaltılık olarak tüketebilirsiniz. Pazar sabahı çıtır çıtır bir simitin yanına harika olur...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
hy,
YanıtlaSilchanced upon your space while blog hopping...amazing space you have..
very interesting posts with excellent presentation..
Am yur happy follower now..;)
do stop by mine sometime..
Tasty Appetite