10 Nisan 2011 Pazar
LETONYA YOLCULUĞU NOTLARI
Yine uzun zaman oldu. Ama hem şu siteye giriş sorunları; hem de sağlık sorunları derken bir türlü yazamadım. Bu arada çok değişik ve güzel şeyler de oldu tabii.
Özel Çakır İlköğretim Okulu olarak bir Avrupa Birliği -COMENIUS- projesinde yer aldık. Ve bu sebeple bir hafta boyunca LETONYA'da bir çalıştaya katıldık.Çok yoğun bir akademik programın yanı sıra , soğuk havaya rağmen bol bol gezmeye çalıştık. Başkent Riga'da kaldık. Çok güzel bir şehir; ama kesinlikle yazın ziyaret edilmesi gerek. Çünkü o havalar bizlere göre değil. İlk gittiğimiz gün 0'ın altında bir havayla karşılandık.Ama ev sahiplerimiz ve kurs direktörlerimiz ve diğer Avrupa ülkelerinden gelen arkadaşlarımız o kadar sıcak ve arkadaş canlısıydı ki,bize soğuğu hissetirmediler.EN çok etkilendiğimiz anlardan biri Riga havaalanına inmek üzereyken gördüğümüz donmuş denizdi. İnanamadık !!!! Ayrıca şehrin içinde geçen DAUVAGA nehrinin bile ve diğer ( dere mi yoksa nehir mi diyeceğimi bilemediğim akarsuların da donmuş olduğunu görünce pes dedim. Çarşı pazar gezmeden olmaz tabiiki, onları da yaptık. Bizim Bursa'da bir Tuzpazarımız vardır; onun da içinde de Köylüpazarı dediğimiz , türlü türlü peynirlerin, reçellerin balların satıldığı bir başka minik pazar vardır....Aynı oraya benzeyen bir pazara götürdüler.Bir sürü peynir, yağ, kuru yemiş,çörekler,börekler ve sıkı durun Helva'ya da HALVA diyorlar.....Bu arada BALSAM adında (bir çeşit pekmez herhalde )%40 alkollü bir içecekleri var; üzüm suyunu ısıtıp Balsam'la karıştırarak içiyorlar...Isınmak için başka şansları yok gibi.Çünkü hava sıcaklığı 3 dereceye çıkınca ;'oh,oh ısındı diyorlar.Yemek kültürlerinde en geniş yeri balık tutuyor haliyle..Bol bol somon pişiriyorlar...
Not: Diğer fotoğraflar için ; ikinci adresim olan www.durulezzetler.wordpress.com'u ziyaret ediniz....:))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder