24 Şubat 2011 Perşembe
Sütlü Köfte
Tekrardan selam herkese;
Uzun zamandır,herhangi bir tarif ekleyemedim yoğunluktan dolayı. O yüzden henüz fırsat bulmuşken kaçırmayayım. Bu köfteye bayılacaksınız...;İşte tarifi !
Malzemeler:
* 250 gr koyun, 250 gram dana kıyması
* 8 dilim taze tost ekmeği
* 2 bardak süt
* Yarım demet maydonoz
* 2 adet kurusoğan
* 4-5 diş sarımsak
* Tuz-karabiber
* 1,5 bardak süt
* 1 yumurta
Yapılışı:
* Soğanları ince ince doğrayarak ,az bir zeytinyağda kavuruyoruz.İçine ezdiğimiz sarımsakları da ekleyerek kokusu çıkana kadar ,karıştırarak pişiriyoruz. İnce ince doğradığımız maydonozlarımızı da ekleyerek maydonozlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
* Taze tost ekmeklerinin kenar kabuklarını bir bıçak yardımıyla keserek bir kenara alıyoruz. Ekmekleri 1,5 bardak sütle ıslatıyoruz.Bizler genelde köfte harcı olarak bayat ekmek içi kullanırız ; o da köftemizin aslında nispeten kuru olmasına sebep olur;taze ekmek kullanmamızın zaman daha yumuşak bir köfte elde ederiz.Ekmeklerimiz sütle yumuşadığı zaman; elimizle hafifçe sıkıp kıymamıza katıyoruz.Çok sıkmıyoruz aman...Sütü üzerinde kalsın.
* Şimdi kıymamıza pişirdiğimiz soğan sarımsak ve maydonozları ekliyoruz.
* 1 yumurtayı kırıyoruz
* Tuz-karabiber ekliyoruz.
* Ve kıymamızı yoğuruyoruz
* Yumuşak bir kıvam elde ediyoruz.
* Köfteleri önü ve arkası kızarınca , bir fırın kabına alarak 175 derecede 15 dakika pişiriyoruz.
* Ve yanına mutlaka sumaklı soğan salatasıyla ikram ediyoruz.
* Afiyet olsun...:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder