1 Ekim 2010 Cuma
Tavuklu Enginar
Kızımın Almanya'dan babasına hediye olarak getirdiği Reisling bölgesi şarabı ilk fotoğraftaki.Çok lezzetli ve hafif bir beyaz şaraptı.
Ve diğeri de okuldan yorgun argın gelip, buzluğa yaptığım ani bir hamle sonucu oluşturduğum yemeğim....Ne yapayım diye düşünürken ; buzlukta enginar, tavuk, bezelye ve havuçları görünce...şimşekler çaktı gözümün önünde....sonuç ??? Eşim bayıldı...:)
Çok da kolay....şöyleki ...:
* 1 adet tavuk göğsü
* 7- 8 adet enginar ( özel enginarlar bunlar...çünkü Emine Annemiz kendi elleriyle yetiştiriyor)
* 3 adet doğranmış havuç
* Yarım kuru soğan
* 4-5 adet taze soğan
* 3-4 diş sarımsak
* 2 avuç bezelye
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 bardak su
* Tuz
* 3-4 damla limon
....Bunların hepsini düdüklü tencereye koyup 20 dakika kadar pişiriyoruz....Yanına bir kase de buz gibi yoğurt !!!! Hmmm harika afiyet olsun....:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
ellerine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilsevgiler