13 Temmuz 2010 Salı

Etli Mantarlı Linguini

 
Posted by Picasa


Bu tarifi Pastavilla'nın 'Makarnanın Sihirli Dünyası'kitabından uyguladım..Pastavillan'ın 10. yıl kutlamaları sebebiyle basılmış harika bir kitap.İçinde tam 100 tane birbirinden lezzetli tarif var. ( www.pastavilla.com.tr )Biz de ailece makarnayı sevdiğimiz için , zaman zaman kitabımızı açıp değişik tarifler deniyoruz.Bu seferde öyle yaptık ve sonuç harika oldu...
İşte malzemeler :

* 200 gr kuşbaşı doğranmış bonfile
* 200 gr mantar
* 150 gr krema
* 1 adet soğan
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* Taze biberiye
* Taza adaçayı
* Maydonoz
* Tuz ve karabiber
Yapılışı :

* Mantarları doğrayın.
* Maydonoz, biberiye ve adaçayını ince kıyın.
* Mantarları bir tavada kavurun ve kenarda bekletin.
* Soğanı doğrayın.
* Tencerede zeytinyağını ısıtıp, soğan ve bonfileler suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirin.
* Daha sonra mantar ve bitkileri katarak 1 dakika daha kavurun.
*Ateşten almadan önce kremayı koyup bir taşım kaynatın.
* Tuz ve karabiber ekleyin.

**PAstavilla Linguini'leri pişirme önerisine göre dirice haşlayın ve süzün.
* HAzırladığınız karışımı makarnaya ekleyin ve servis yapın....

Size tarifi kitapta olduğu gibi aktardım. Sadece ben ette bir değişiklik yaparak dana straganoff kullandım; etleri kendi arzuma göre küçük küçük kesmek için....
Siz de bir deneyin bakalım beğenecek misiniz ??

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...