13 Temmuz 2010 Salı
Etli Mantarlı Linguini
Bu tarifi Pastavilla'nın 'Makarnanın Sihirli Dünyası'kitabından uyguladım..Pastavillan'ın 10. yıl kutlamaları sebebiyle basılmış harika bir kitap.İçinde tam 100 tane birbirinden lezzetli tarif var. ( www.pastavilla.com.tr )Biz de ailece makarnayı sevdiğimiz için , zaman zaman kitabımızı açıp değişik tarifler deniyoruz.Bu seferde öyle yaptık ve sonuç harika oldu...
İşte malzemeler :
* 200 gr kuşbaşı doğranmış bonfile
* 200 gr mantar
* 150 gr krema
* 1 adet soğan
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* Taze biberiye
* Taza adaçayı
* Maydonoz
* Tuz ve karabiber
Yapılışı :
* Mantarları doğrayın.
* Maydonoz, biberiye ve adaçayını ince kıyın.
* Mantarları bir tavada kavurun ve kenarda bekletin.
* Soğanı doğrayın.
* Tencerede zeytinyağını ısıtıp, soğan ve bonfileler suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirin.
* Daha sonra mantar ve bitkileri katarak 1 dakika daha kavurun.
*Ateşten almadan önce kremayı koyup bir taşım kaynatın.
* Tuz ve karabiber ekleyin.
**PAstavilla Linguini'leri pişirme önerisine göre dirice haşlayın ve süzün.
* HAzırladığınız karışımı makarnaya ekleyin ve servis yapın....
Size tarifi kitapta olduğu gibi aktardım. Sadece ben ette bir değişiklik yaparak dana straganoff kullandım; etleri kendi arzuma göre küçük küçük kesmek için....
Siz de bir deneyin bakalım beğenecek misiniz ??
Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder