21 Mayıs 2010 Cuma
Mangal Keyfi
Güneşli günlerin gelmesini fırsat bilerek, Türk Milleti olarak hemen mangallarımızın başına koşuyoruz. Aslında biz ailece konu mangal olunca kar kış kıyamet demeyiz ve yakarız mangalımızı.Dün akşam da 'hadi bir mangal yapalım' diyerek sıvadık kolları.
Sucuk,köfte,kül bastı ve tavuk but biftek pişirdik.
Ben,etleri bir gece önce ' soğan -sarımsak-kekik-kimyon kırmızı toz biber-karabiber ve zeytinyağından oluşan bir sosla terbiye eder ve dinlendiririm. Bu sefer ani bir karar olduğu için yapamadım. Sadece kekik-köri-kırmızı toz biber ekleyerek pişirdik bu sefer. Lavaş ekmeğin içinde, sumaklı soğan salatası-közlenmiş yeşil biber ve domatesle renklendirerek servis yaptık. Çok lezzetli oldu. Bursa'da iseniz BEŞEVLER KASABI'nın etlerinden almanızı tavsiye ederim,çok temiz ve taze.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder