30 Mayıs 2010 Pazar
Elma-Armut ve Tekilalı Dürümler.....
Bu tarifi bugün Home TV'deki Simply Delicioso programında izledim. Bana çok lezzetli göründü.Elma ve armutu hiç lavaş ekmekleriyle düşünmemiştim. Bir an önce yapıp denemek istiyorum ama, önce sizlerle paylaşayım dedim..Benden önce denerseniz hemen paylaşın lütfen. İşte aklımda kaldığı kadarıyla tarifi.
Malzemeler:
* Elma
* Armut
* Lavaş ekmekleri
* 1 ölçü tekila ( 1/2 su bardağı sanırım )
* 1 ölçü şeker ( 3-4 yemek kaşığı )
* 50 gr tereyağ
* Tarçın
* Vanilyalı dondurma
* Kızartmak için çiçek yağı
* Süslemek için 7-8 nane yaprağı
Şimdi yapalım:
1) Tavada yağı eriterek, şekeri ekleyip karamelize ediyoruz.
2) Elma ve armutları ince ince dilimleyerek, tavaya ekliyoruz.
3) İçine tekila ve tarçın ekleyerek, yumuşayana kadar pişiriyoruz.
4) Bir süre içi soğuttuktan sonra, lavaş ekmeklerini masamıza yerleştiriyoruz ve her birinin içine elmalı armutlu harçtan ekleyerek, kalın birer sigara böreği sarar gibi ( geniş şekilde )sarıyoruz ve açılmasın diye kürdanla tutturuyoruz, aynı çengelli iğne takar gibi..:)
5) Ayrı bir tavada yağı iyice kızdırarak, elmalı dürümlerimizi altın rengini alana kadar kızartıyoruz.
6) Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını çektirdikten sonra da vanilyalı dondurmayla servis ediyoruz....Dondurmaların üzerini taze nane yapraklarıyla süslemeyi de unutmayın !!
Bu galiba harika bir şey...evet evet en yakın zamanda denenmeli :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder