16 Aralık 2012 Pazar
BRÜKSEL LAHANASI
Lahanayı yenilebilir kılmak ! Vitamin deposu bir sebze olmasına rağmen , kokusundan dolayı bizde fazla tüketilmez. Bu açığımızı Brüksel lahanasını salata yaparak, etin yanına servis ederek kapatıyoruz. Son derece basit bir yan yemek, salata,garnitür.
Malzemeler:
* 1 paket Brüksel lahanası
* 3 diş sarımsak
* Yarım limonun suyu
* 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
* Karabiber,taze çekilmiş
* Tuz, Kurunane
Yapılışı
* Brüksel lahanasını hafif diri kalacak şekilde yaklaşık 15 dakika kadar haşlıyoruz.
* Sarımsağı dövüp limon suyu, sirke,tuz,karabiber, kurunane ve sızma zeytinyağıyla karıştırıyoruz.
* Salata sosunu ayrı bir kapta hazırlayararak, Brüksel lahanasının üzerine gezdiriyoruz.
* Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder