16 Aralık 2012 Pazar

BRÜKSEL LAHANASI

Lahanayı yenilebilir kılmak ! Vitamin deposu bir sebze olmasına rağmen , kokusundan dolayı bizde fazla tüketilmez. Bu açığımızı Brüksel lahanasını salata yaparak, etin yanına servis ederek kapatıyoruz. Son derece basit bir yan yemek, salata,garnitür. Malzemeler: * 1 paket Brüksel lahanası * 3 diş sarımsak * Yarım limonun suyu * 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi * Karabiber,taze çekilmiş * Tuz, Kurunane Yapılışı * Brüksel lahanasını hafif diri kalacak şekilde yaklaşık 15 dakika kadar haşlıyoruz. * Sarımsağı dövüp limon suyu, sirke,tuz,karabiber, kurunane ve sızma zeytinyağıyla karıştırıyoruz. * Salata sosunu ayrı bir kapta hazırlayararak, Brüksel lahanasının üzerine gezdiriyoruz. * Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...