30 Haziran 2016 Perşembe

KOLAY KESİK POĞAÇA












Son derece kolay, yumuşak ve misler gibi bir poğaça.
Buyurun tarifine 

Hamuru için malzemeler :
* 1 su bardağı yoğurt
* 125 gr tereyağ ( 3/4 su bardağı )-oda sıcaklığında
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu
* 1 yumurtanın akı ( sarısını üstü için saklayın)
* 2 yemek kaşığı sirke
* 3,5 - 4 su bardağı un

İç malzemesi :
- Beyaz peynir ( 150- 200 gram )
- İnce kıyılmış maydanoz ( 10-15 dal ) 
- Kuru nane

Yapılışı :

*Hamur için gereken her şeyi önce sıvı malzemeler olmak üzere derin bir kaba alıp karıştırın. Daha sonra katı malzemeleri ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.
*İç malzemeleri bir kapta iyice karıştırın.
*Hamurdan yaklaşık olarak 20-22 adet ceviz büyüklüğünde toplar koparın. 
*Her birini üzerine biraz un serpilmiş bir zeminde avuç için büyüklüğünde açın. Bir köşeye iç harcı koyun. Sarmadan önce bıçakla hamur üzerinde 4 ayrı kesik yapın. Ama dikkat edin hamuru tamamen kesmeyin. Hani tişörtlerin yaka bölümlerinde şerit olarak kesikler yapılır ya öyle. Sonra iç harcı koyduğumuz köşeden itibaren sigara böreği sarar gibi saralım. Kruvasan görüntüsünde poğaçalar elde ediyoruz bu şekilde. Uçlarını da hafif birbirine doğru bükerek koyarsak tamamdır.

*Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine poğaça hamurlarını  dizdikten sonra üzerine yumurta sarısını sürüyor ve çörek otu serpiyoruz.

*170 derece fırında yarım saat kadar pişiriyoruz.

*Fırından çıkınca aynı böreklerde yaptığımız gibi, üzerine elimizle hafifçe su serpiyor ve bir mutfak havlusuyla üstünü örtüyor ve 10-15 dakika dinlendiriyoruz.

*Maya kullanmadan yumuşak poğaça yapmanın sırrı da "Sirke" den geçiyor. Unutmayalım.

Afiyetle !





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...