Makarna sevenlerin en sevdiklerinden sanırım, biz de öyle ...Buyurun tarifine...
Malzemeler:
* 1 paket Fettucine ( Barilla )
* 1 yemek kaşığı tuz
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 10 adet orta büyüklükte kültür mantarı
* 3 adet tavuk göğsü
* 1,5 paket krema
* 4-5 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı kuru fesleğen
* Tuz -karabiber
Yapılışı :
* Fettucini makarnaları içine 1 yemek kaşığı tuz attığımız ,yaklaşıl 2 litre kaynar suda 10 dakika haşlıyoruz. Böylece Aldante bir kıvam elde ediyoruz, yani ne yumuşacık ne de yenmeyecek kadar sert. Makarnalar kaynarken yapışmaması için bir tatlı kaşığı zeytinyağ eklemeyi unutmuyoruz.
* Tavuk göğüslerini ince kuşbaşı olarak doğruyoruz ve derin bir tavada ,3 yemek kaşığı zeytin yağında 3-4 dakika karıştırarak kavuruyoruz.
* Tercihimize göre ince veya kalın doğradığımız mantarları tavuklara ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Arada karıştırmayı da ihmal etmiyoruz. Yaklaşık 2-3 dakika.
* 10 dakika kaynayan makarnayı süzüyor ve bekletiyoruz. Soğuk sudan asla geçirmiyoruz.
* Tavuk ve mantarların üstüne kremayı ekliyoruz. Tuz -taze çekilmiş karabiber ve fesleğenle tatlandırıyoruz.
* Makarnayı bu sosun içine alarak iyice karıştıryoruz.
* Servis tabaklarına aldığımı makarnanın üstüne parmesan peyniri serperek servis ediyoruz.
bayılırım sabah sabah canım istedi:))
YanıtlaSilellerine sağlık
Afiyet olsun :) Sevgiler.
Sil