2 Haziran 2013 Pazar
FIRINDA OĞLAK BUT
Oğlak eti Nisan- Mayıs başı gibi temin edilmelidir.
Malzemeler :
* 1 adet oğlak but
* Tuz-Karabiber
* 4-5 adet defne yaprağı
Yapılışı :
* Oğlak butu iyice yıkayarak derin bir fırın kabına koyuyoruz. Her iki tarafına da tuz ve karabiber serpiyoruz. Defne yapraklarını da ekleyerek ağzı kapalı bir fırın kabında 200 derecede 2 saat pişiriyoruz. Yanına bulgur pilavı ve kırmızı şarapla ( tercihe göre ) servis ediyoruz.
Kendi suyu ve az yağıyla pişen etin tadına doyamayacaksınız.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
ellerine sağlık arkadaşım harika görünüyor sevgiler...
YanıtlaSilAfiyet olsun arkadaşım, tavsiye ederim, sevgilerimle :)
YanıtlaSil