8 Kasım 2012 Perşembe

SOSYETE MANTISI....

Ya da mantının en sosyetik hali...en kolayı... Malzemeler: *500 gr kıyma * 2 orta boy soğan * 1 yemek kaşığı biber salçası * 3-4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz * Bir çaybardağı sıvı yağ * 2 çaybardağı su * 4 adet yufka * 1 kase sarımsaklı yoğurt * 30 gr tereyağ * Kuru nane ,kırmzı pul biber, kırmızı toz biber * 1 su bardağı et suyu Yapılışı : * Soğanı ince ince kıyıyoruz,hafif kokusun çıkana kadar 1 yemek kaşığı yağda kavuruyoruz ve kıymayı da ekleyerek 2-3 dakika kıymayı kurutmayaya dikkat ederek pşiriyoruz. *Salçayı ,ceviz ve karabiberi de ekleyerek bir kez karıştırıp altını kapatıyoruz. * Yufkayı dörde bölüp, bir çay bardağı sıvı yağ ve 2 çaybardağı suyu karışıtırarak hazırladığımız karışımla,fırça yardımıyla ıslatıyoruz. * Yufkanın geniş kenarına yeterli miktarda kıyma koyarak , sigara böreği sarar gibi ama çok sıkı olmamak şartıyla sarıyoruz ve gül böreği gibi etrafında yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt koyduğumuz tepsimize yerleştiriyoruz. Kalan sıvı yağlı karışımın tamamını hazırladığımız böreklerin üzerine sürüyoruz. * Ön ısıtma yaptığımız 170 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz. * Böreklerimizi fırından çıkardıktan sonra servis tabağına alıp, üzerine bir-iki kaşık et suyu gezdiriyoruz. * Sarımsaklı yoğurdu böreklerimizin üstüne gezdiriyoruz ve son olarak tereyağında kızdırdığımız nane ve pul biberi gezdiriyoruz. Ben içecek olarak yanına Bozcaada Çamlıbağ Vasilaki şarap tercih ettim. Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Yufkayı dörde bölüp, bir çay bardağı su ve 2 çaybardağı suyu karışıtırarak hazırladığımız karışımla,fırça yardımıyla ıslatıyoruz.

    Herhalde yazım hatası oldu,yağ yada süt yazacaktınız.Sitenizi beğenerek inceledim.Başarılar,sevgiler..

    YanıtlaSil

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...