21 Temmuz 2012 Cumartesi

AYŞE TEYZE KÖFTESİ


Malzemeler:
*500gr köftelik kıyma ( koyun+dana)
*2 adet kurusoğan rendesi
*4-5 dilim bayat ekmek içi
*1 yumurta
*Tuz-karabiber
Tepsi içi:
*2 adet dilimlenmiş patates
*3 adet yeşil biber
*3 domates dilimlenmiş
*2 yemek kaşığı domates salçası
*5 su bardağı sıcak su
*Tuz-karabiber
Yapılışı:
* Soğanı rendeleyerek kıymamızın için ekleyip bir güzel yoğuruyoruz.Ekmek içi, tuz ve karabiberi kattıktan sonra tekrar yoğurupi kıymadan koca bir top yapıp, yarım saat dinlendiriyoruz. Tepsiye dilimlenmiş patatesleri, yeşil biberleri,domatesleri koyuyoruz.
* Dinlenmiş kıymamızdan ceviz büyüklüğünde top köfteler yaparak kızgın yağda 2-3 dakika kızartıyoruz ve köfteleri tepsiye alıyoruz.
* 2 yemek kaşığı salça ve 5 su bardağı suyla bir sos hazırlayıp, tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz.
*Bu sosu tepsideki köfte ve patateslerin üzerine gezdiriyoruz.
*180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Uzun bir aradan sonra tekrar sizinleyim :) 11 ayın sultanı Ramazanın güzel geçmesi dileklerimle...

    YanıtlaSil

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...