HÜRRİYET'TEN

6 Temmuz 2016 Çarşamba

Hardal Soslu Tavuk

Tüm dostlara, sevenlere , takipçilerimize iyi bayramlar dileriz. Umarım bu ve bundan sonraki tüm bayramlarımızı, günlerimizi daha sağlıklı, daha huzurlu ve daha güvenli geçiririz.
İşte size KahveciSihirliTencere'den değişik bir bayram yemeği. Kalabalık misafirimiz olduğunda da hızlıca hazırlayabileceğimiz bir tarif. Eğer değişik tatlara açıksanız, çok beğeneceğinize eminim.

Malzemeler :
* 7-8 adet tavuk göğsü, dövülerek inceltilmiş.
Sosu :
* 6 yemek kaşığı Dijon hardalı
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 yumurta
* 1 baş ezilmiş sarımsak
* 1 küçük tutam kırmızı toz biber.
* Galeta unu

Kızartmak için sıvı yağ.

Yapılışı 
* Önce sos malzemelerimizi; hardal, sarımsak, yumurta,tarçın, toz biber bir güzel karışıtrarak pürüzsüz hale getiriyoruz.
* Tavuk göğüslerini önce bu sosa bir güzel buluyor, hafifçe silkeleyerek fazla sosunu alıyor ve geniş bir tabağa koyduğumuz galeta ununa buluyoruz.
* Tüm tavuklara aynı işlemi yapıp bir tel üzerinde bir süre dinlendiriyoruz.
* Isıttığımız yağda arkası, önü altın rengini alıp kızarana kadar kızartmaya devam ediyoruz.
* Kızaran tavuğumuzu ve fazla yağını çekmesi için bir kağıt havlu üzerinde dinlendiriyoruz.
* Servis ederken üzerine bir-iki damla limon sıkıyoruz.


Afiyet olsun.