HÜRRİYET'TEN

9 Nisan 2016 Cumartesi

Kadınbudu Köfte


Soğukken bile yiyebileceğim, çok sevdiklerimden...Buyrun tarifine.
Malzemeler :
* Yarım kilo yağsız kıyma
* 1 adet kuru soğan
* 1 çay bardağı pirinç
* 1 tutam maydonoz
* Tuz-karabiber
* 1 çay kaşığı yenibahar
* 3 yemek kaşığı zeytinyağ
Kızartma harcı için :
* 3 yumurta
* Galeta unu veya Normal un
* Ayçiçek yağı

Yapılışı

* Önce pirinçleri 2 su bardağı suda haşlayalım, tel süzgeçten süzüp dinlendirelim.
* Kıymanın yarısını ince ince kestiğimiz soğanları da ekleyerek 3 yemek kaşığı zeytinyağında kavuralım.
* Maydanozları ince ince kıyalım.
* Derin bir kapta pişirdiğimiz ve ılıttığımız kıymayı, kalan diğer yarısıyla birleştirelim. 
* Haşladığımız pirinçleri, tuz-karabiber-yenibahar ve maydanozları da ekleyerek kıymayı iyice yoğuralım.
* Buzdolabında üstü kapalı olarak yarım saat dinlendirelim.
* Dinlenen kıymadan irice köfteler yapalım
* Yumurtaları çırpalım.
* Galeta ununu geniş bir tabağa dökelim.
* Yaptığımız köfteleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak arkası önü altın rengini alana kadar kızartalım.
* Kağıt havlu üzerinde fazla yağını çekelim.
* Keyifle servis edelim.

Afiyet olsun

Kaşarlı Biftek

Uzun bir aradan sonra merhabalar ! İş yoğunluğundan paylaşmaya fırsat bulamadığım tarifler birikti de birikti. Oyalanmadan hemen başlayalım , lezzetli ve kolay bir tarifle.

Malzemeler :
* 4 parça dana biftek
* 7-8 baş sarımsak
* 4 domates rendesi
* 3-4 adet yeşil biber
* Kekik
* İnce dilim kaşar peyniri
* Tuz-karabiber
Yapılışı :
* Tavayı iyice ısıtıyoruz.
* Etleri hiç yağ eklemeden tavaya alıp , önlü arkalı mühürlüyoruz.
* İyice mühürlenen etlerimizi bir tabağa alıp üstünü folyo ile sarıp dinlendiriyoruz.
* Tavaya 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı koyup sarımsakları hafif ezip kabuklarıyla birlikte ekliyoruz et ve ikişer santim boyunda kestiğimiz biberleri de de tavaya alarak 3-4 dakika pişiriyoruz.
* Rendelenmiş domatesleri, kekik, tuz ve karabiberi ekliyoruz.
* Domatesler yoğun kıvama gelince,tavadaki etlerin üzerine dilimlediğimiz kaşar peynirlerini koyuyoruz.
* Bir-iki dakika daha pişirip tavanın altını kapatıyoruz.

Afiyet olsun.