HÜRRİYET'TEN

16 Ağustos 2015 Pazar

İspanyol Tavuğu


İspanyol usulü tavuk , bizim bildiğimiz tavuklardan ne kadar farklı olabilir ? Pek de yanyana kullanmayı tercih etmediğimiz tatları kullanarak , şaşırtıcı lezzetler yakalıyoruz. Son derece kolay bir tarif. Buyrun birlikte yapalım.
Malzemeler :
* 8 parça tavuk incik yada kalçalı but
* Yarım kangal yumuşak sucuk
* 3 adet patates iri doğranmış
* 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 adet portakal veya limon kabuğu rendesi ( biz limon kabuğu kullandık )
* Tuz-karabiber
* Kekik
Yapılışı :
* Fırın tepsisine tavukları aralıklı olarak yerleştiriyoruz.
* Zarını soyup iri doğradığımız sucukları aralara serpiyoruz.
* Patatesleri aralara yerleştiriyoruz.
* Yemeklik doğradığımız kuru soğanları aralara serpiyoruz.
* Tuz-karabiber, limon kabuğu rendesi ve kekikle tatlandırıyoruz.
* Son olarak  yarım çay bardağı zeytinyağı bir kaşık yardımıyla malzemelerin üzerine gezdiriyoruz.
* 200 derecede 45-50 dakika kadar pişiriyoruz.
İlk yarım saatte tavuk suyunu salacak ve kalan 20, 25 dakikada sucuğun yağıyla birlikte patates ve tavuklar pişecektir. Limon veya portakal kabuğu rendesinin vereceği tada ve sucuklu tavuğa nasıl yakıştığına şaşıracaksınız.
Afiyet olsun.