11 Ağustos 2015 Salı
Zeytinyağlı Girit Kabağı
Bizim aileden tarifler devam ediyor. Bu sefer ailemizin en büyüğü dayım Namık Kemal Gündem'in evindeyiz. Tatlı sohbeti ile bize aile tarihini anlatıp eskileri yad ediyoruz. Ülker yengemizin mutfağından misler gibi kokular geliyor. Bu sefer rahmetli anneannemin tarifi, sevgili Ülker yengemin ellerinden sofradaki yerini buluyor. Son derece nefis, hafif ve sağlıklı..Girit mutfağı ne de olsa, mis gibi sarımsak ve sızma zeytinyağı baş rolde ! .Buyrun tarifine :
Malzemeler :
Yarım kilo kabak
7-8 diş ezilmiş sarımsak
Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Yapılışı :
Kabakları iri halkalar halinde doğruyor ve kaynar tuzlu suda haşlıyoruz. Çok yumuşamamasına dikkat ederek.
Suyumu süzüp bir yarım saat dinlendiriyoruz.
Ezdiğimiz sarımsak,tuz , zeytinyağı ve sirke ile karıştırıp servis tabağına alıyoruz..
Et yemeklerinin yanına ve sıcak yaz günlerinde yoğurt ile beraber ikram ediyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...