HÜRRİYET'TEN

11 Ağustos 2015 Salı

Zeytinyağlı Girit Kabağı


Bizim aileden tarifler devam ediyor. Bu sefer ailemizin en büyüğü dayım Namık Kemal Gündem'in evindeyiz. Tatlı sohbeti ile bize aile tarihini anlatıp eskileri yad ediyoruz. Ülker yengemizin mutfağından misler gibi kokular geliyor. Bu sefer rahmetli anneannemin tarifi, sevgili Ülker yengemin ellerinden sofradaki yerini buluyor. Son derece nefis, hafif ve sağlıklı..Girit mutfağı ne de olsa,  mis gibi sarımsak ve sızma zeytinyağı baş rolde ! .Buyrun tarifine :

Malzemeler :
Yarım kilo kabak
7-8 diş ezilmiş sarımsak
Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Yapılışı :
Kabakları iri halkalar halinde doğruyor ve kaynar tuzlu suda haşlıyoruz. Çok yumuşamamasına dikkat ederek.
Suyumu süzüp bir yarım saat dinlendiriyoruz.
Ezdiğimiz sarımsak,tuz , zeytinyağı ve sirke ile karıştırıp servis tabağına alıyoruz..
Et yemeklerinin yanına ve sıcak yaz günlerinde yoğurt ile beraber ikram ediyoruz.

Afiyet olsun.