3 Ağustos 2015 Pazartesi
Tava Böreği
Malzemeler :
* 2 adet yufka
* Beyaz peynir ve taze kaşar ( 100er gram )
* 1/2 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Tuz-karabiber
* 1/2 demet maydanoz
Yapılışı :
* Tavanın dibini biraz yağlıyoruz.
* Yufkanın birini kenarları dışarıda kalacak şekilde tavaya yerleştiriyoruz.
* Yağ ve süt karışımıyla yufkayı ıslatıyoruz.
* Diğer yufkanın yarısını yerleştirip tekrar ıslatıyoruz.
* Diğer yarısını da koyup ıslatıyoruz.
* Malzemenin tamamını koyuyoruz.
* Yufkayı dışarıda kalan dört kenarını da ıslatıp bohça gibi içeri kıvırıp kapatıyoruz.
* İki tarafı da kızarana kadar pişiriyoruz.
* Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...