HÜRRİYET'TEN

1 Ağustos 2015 Cumartesi

Patlıcan Dolması-Top Patlıcan

Top patlıcan Adana ve Mersin bölgesinde bolca yetişir. Dolması da harika olur. Buyrun tarifine.
Malzemeler:
* 1 kilo top patlıcan, içi oyulmuş
* 1 büyük kuru soğan
* 3 domates rende
* 1/2 demet maydanoz
* 4-5 dak taze nane
* 2 yemek kaşığı kuru nane
* 2 yemek kaşığı toz kırmızı Antakya biberi
* 1 yemek kaşığı Antakya kırmızı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı acı kırmızı biber
* Tuz-karabiber
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 2 su bardağı pilavlık bulgur veya pirinç.

Yapılışı :
* Biz bu tarifte bulgur kullandık. Bulguru derin bir kaba alıp içine rende domates ve tüm baharat ve salçaları atıyoruz.
* İyice karıştırdıktan sonra maydanoz ve taze naneyi de ekliyoruz.
*Rendelediğimiz soğanın suyunu dışarı sıkarak dolma içine ekliyoruz.
* Zeytinyağını ekleyerek karıştırıyoruz ve içine yarım su bardağından az su ekliyoruz.
* Tencerenin dibini hafifçe kaplayacak şekilde zeytinyağı koyuyoruz.
* Doldurduğumuz patlıcanları tencereye yerleştiriyoruz.
* Patlıcanları yarısına gelecek kadar sıcak su ekliyoruz tencereye.
* Kısık ateşte 40 dakika kadar pişiriyoruz.
* Piştikten sonra üzerine zeytinyağında sarımsakla birlikte hafifçe pişirdiğimiz ve tarım limonla tatlandırdığımız kuru nane sosunu döküp dolmalarımızı dinlendiriyoruz.
* Köyü kıvamlı bir yoğurtla servis ediyoruz.
* Afiyet olsun.