5 Temmuz 2015 Pazar

AHRWEILER KASABASI , ALMANYA




             Bayram tatili yaklaşırken gezilecek görülecek yerleri gözden geçirmek lazım dedik ve gezi fotoğraf ve videolarımıza bir göz attık. Ahrweiler kasabasındayız. Almanya'nın  North Rhine Westphalia bölgesinde  masallardan çıkmışcasına güzel bir kasaba Ahrweiler.              Tarihi ve doğal dokusu korunmuş. Sokaklarında yürürken kendinizi bir masalın içinde gibi hissediyorsunuz. Ahr vadisi, üzüm bağları ile ünlü. Göz alabildiğine uzanan üzüm bağları, tepe yamaçlarında oluşturulmuş. Ren nehrinin bereketi yolu üzerindeki bütün kasabalara dokunmuş. 
             Kasabada konaklayacak küçük oteller ve lezzetli yemekler yiyebileceğiniz restoranlar  bulunuyor. Fotoğraflar , tarihi İÖ. 50 yılında dayanan ve ilk kez Romalılar tarafından işgal edilen eski şehir bölgesine ait.Şehir Kapısından geçerek eski-tarihi şehire giriş yapıyorsunuz. Evler o kadar renkli ve göz alıcı boyanmış  ki , her birini uzun  uzun inceleme ihtiyacı hissediyorsunuz. Aynı zamanda çok da küçük geldiler bana ; eski insanlar daha mı kısaydı acaba  ? 

Bayram tatilinde yurt dışında olmayı düşünen arkadaşlarımız için iyi bir rota olacaktır Almanya- Ahrweiler. Özellikle Rhein ( REN ) Nehri bölgesi kesinlikle görülmesi gerekenlerden. Nehir boyunca göreceğiniz kasabalara bayılacaksınız. Ayrıca Köln'den başlamak üzere tüm Ren bölgesini kapsayan gemi turları olduğunu da öğrendik. Eğer tatil için sıcaklardan kaçmak istiyorsanız , biraz temiz hatta fazlaca temiz bir hava için tatil planlarınız arasına Rhein bölgesini alın derim.Tatil güzel şey !

Mevsimi Gelmişken...Erikli Yaprak Sarması



Tam mevsimi taze asma yapraklarıyla , yaprak sarmasını bir de yeşil erikle pişirmeyi deneyin.
Tarifine gelince; malzemelerimiz ve yapılış şekli aynı . Ama püf noktalarımız var :

 ( Daha detaylı tarif için burayı tıklamanız yeterli. )

* Tenceremize ;

9-10 adet yeşil erik ekliyoruz. Eriklere bir bıçak yardımıyla hafifçe çiziyoruz.

* Yaprak sarmalarının arasına 3-4 adet taze sarımsak serpiştiriyoruz.

* Yaprak sarmalarımız piştikten sonra altını kapatıp dinlendiriyoruz.

* Zeytinyağında kuru naneyi sarmaların üzerine gezdiriyoruz.

* Eğer biraz daha ekşi olmasını istiyorsak, kurunane ve zeytinyağına bir limonun suyunu ekleyebiliriz.

* Afiyet olsun.

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...