25 Haziran 2015 Perşembe

Fajitas

Meksika mutfağını bizim mutfağımıza benzetiyorum. Sadece soslar biraz daha keskin gibi. Size geçen hafta babamız için özel olarak yaptığımız tarifi sunuyoruz. Bence hemen denemeli...Buyrun tarifine.

Malzemeler :
* 500 gr dana eti, yağlı kısmından ve jülyen doğranmış
Marine sosu için:
* 7-8 adet sarımsak
* 2 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı kırmızı biber
* 2 yemek kaşığı sirke
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yan malzemeler:
* Renkli biberler ( çarliston,  kırmızı yağ biberi, sarı California biberi ) halka ya da jülyen doğranmış
* Taze çekilmiş karabiber ve tuz
* 4 adet Tortilla ya da saç ekmeği

Yapılışı :
* Önce eti ve ince ince doğradığımız sarımsakları kimyon ve kırmızı biberle hafifçe ovarak karıştırıyoruz, yağ ve sirkeyi ekliyoruz. En az 1 saat dinlendiriyoruz. İdeali eti bu marine sosunda 1 gece dinlendirmek.
* Ayrı bir tavada jülyen yada halka doğradığımız biberleri zeytinyağında tuz ve karabiberle hafif yumuşayana kadar pişiriyoruz.
* Diğer taraftan bir başka tavada dinlenmiş eti artı bir yağ eklemeden pişiriyoruz. Pişirirken eti ters yüz ederek pişiriyor ve tuz karabiber ilavesi ve tercihinize göre kimyon ve kırmızı biberi ilavesi yapabilirsiniz.
* Tüm bunlar olurken diğer taraftan 200 dereceye ayarladığımız fırında süt mısırlarımızı ızgara yapıyoruz.Yaklaşık 30 dakika .
* Etler pişince üzerine biberleri ekliyor ve lavaş ekmekleri tavanın üstüne bir örtü gibi örterek kapağını kapatıp, ekmeklerin etin ve baharatların kokusunu çekmesini sağlıyoruz.
* Ve servis zamanı.  Yanına Salsa sos, Avacado sos ve yoğurt sosuyla ikram edebilirsiniz.
* Afiyet olsun.

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...