HÜRRİYET'TEN

20 Mayıs 2015 Çarşamba

KURU NANELİ PIRASA

Yan yemek olarak,meze olarak ikram edebilirsiniz. Sağlıklı, lezzetli, zeytinyağlı. Denemek için yeter sanırım.
Malzemeler
*Bir bağ pırasa
*1 adet kurusoğan
*1 adet kesme şeker
* 2 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı kırmızı biber
* 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
Yapılışı :
* Yemeklik doğradığımız kuru soğanları kesme şekerle birlikte kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.Birer santim kalınlığında doğradığımız pırasaları da ekleyerek 2- 3 dakika kadar kavurmaya devam ediyoruz.
2 su bardağı suyu tuz ve karabiberle birlikte ekleyerek pişmeye bırakıyoruz. Pırasalar pişmeye yakın kuru naneyi ekliyoruz. Bir kez karıştırıp ocağın altını kapatıp tencerenin ağzını hafif  aralayarak dinlendiriyoruz.
Tabağa almadan içine pul biberi ekleyip bir kez daha karıştırıyoruz.
Servis ederken üzerine istediğimiz miktarda limon sıkıp limon dilimleriyle de süslüyoruz.
Ilık ya da soğuk nasıl isterseniz ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.