HÜRRİYET'TEN

12 Nisan 2015 Pazar

Çiğköfte



En tanınmış, en önemli, en lezzetli milli yemeklerimizden. Bugünlerde etsiz olarak yapılan da çok makbul ama biz aslını yaptık. Buyrun tarifine .
Malzemeler (4 kişilik ):
* 350 gr çiğköftelik bulgur-2 su bardağı
* 150 gr yağsız dana tranç
*  1 orta boy kuru soğan ,ince ince doğranmış
* 6 diş ezilmiş sarımsak
* 1 yemek biber salçası
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 3 adet domates rende
* 2 tatlı kaşığı isot
* 2 yemek kaşığı Maraş biberi
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı tuz
* Yarım demet maydonoz
* 5 adet ince doğranmış taze soğan
* Yarım çay bardağı limon suyu
* 2 tatlı kaşığı zeytinyağ
Yapılışı. :
* Önce bulguru tepsiye alıp içine et,maydonoz,yeşil soğan ve limon suyu hariç herşeyi koyuyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.  Yavaş yavaş tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra biraz daha sert hareketlerle yoğurmaya devam ediyoruz. Yalnız hazırlıklı olun bol bol terleyeceksiniz. Yaklaşık olarak 30 dakika boyunca iyice yoguruyoruz. Daha sonra et ve limon suyunu ekliyoruz. 30 dakika daha yoguruyoruz. Yoğurma boyunca arada ellerimizi ıslatıp tekrar yoğurmaya devam ediyoruz. Bulgur iyice kıvama gelince elimizi ıslatıp küçük köfteler sıkıp marulla  ikram ediyoruz.
Unutmayın çiğ köfteyi en fazla 1 saat içinde tüketmelisiniz.  Ertesi güne saklamayın. En önemlisi yoğurma konusunda güçlü kuvvetli bir tanıdığınızdan yardım isteyin..☺
Afiyet olsun.



Posted via Blogaway