20 Mart 2015 Cuma

ENCHILADAS En Sevdiklerimden

Meksika'lılar da bizim gibi ağızlarının tadını biliyorlar. Lavaş ekmeğine sarılmış bu harika soslu kıymalı yemek de enfes. Buyrun tarifine.
Durum iç harcı. :
*500 gr yağsız dana kıyma
*1 büyük kuru soğan
* 2 domates, kabukları soyulmuş, küçük küçük doğranmış
*1 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
* Tuz-karabiber
Dürüm sosu :
*  2 adet rende domates
*  1 yemek kaşığı domates salçası
*  1 çay kaşığı köri
* 1 çay kaşığı kimyon
* Tuz-karabiber
*  4 su bardağı et suyu

#Sarmak için : 7-8 adet küçük boy lavaş
# 2 su bardağı rendelenmiş kaşar.

Yapılışı :
* Soğanları ince ince doğruyoruz ve 3 yemek kaşığı zeytinyağında hafif soteliyoruz.
* Kıymayı ekliyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz.
* Baharatları ekleyerek kısa bir süre sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Dürüm Sosu:
* 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alıp hafif ısıtıktan sonra rendelenmiş domatesleri ekliyoruz ve iki dakika kadar pişiriyoruz. Salçamızı ve baharatları ekliyor ve 2 dakika daha pişiriyoruz.
* Et suyunu ekliyor ve suyunu hafif çekecek kadar pişiriyoruz.

Yanımıza düz bir tabak alıyoruz ve ayrı bir tavaya koyup ısıttığımız zeytinyağında lavaş ekmekleri 10 saniye kadar pişiriyoruz. Kızartmak demiyorum, çünkü çıtır çıtır değil yumuşacık olacak. Yalnız kağıt havlu da fazla yağı çektirmeyi unutmayın.

Sıra geldi tüm bunları birleştirmeye.

Önce lavaş ekmeğinin içine sostan  bir iki kaşık  sürüyoruz.  Sonra üstüne kıymalı harcımızı koyuyoruz. Ve kaşar peyniri rendesi de ekleyerek dürümler yapıyoruz. Tüm lavaş ekmeklerini aynı sardıktan sonra fırın tepsisine sıkı bir şekilde yerleştiriyoruz. Tavada kalan sosu da fırın tepsisindeki dürümlerin üstüne döküyoruz. Kaşar peyniri rendesini dürümlerin üstüne serpiyoruz ve fırında 10 dakika kadar pişiriyoruz. Yanına köyü kıvamlı bir yoğurtla Enchiladas servisini yapabilirsiniz. İsterseniz iri taneli bir bulgur pilavı ve Meksika fasulyesi de çok yakışıyor yanına.
Afiyet olsun.


AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...