11 Şubat 2015 Çarşamba

ŞARAPLI ARMUT TATLISI


Malzemeler :
* 1 kilo pişirilmeye elverişli armut
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 adet çubuk tarçın
* 100 gram şeker
* 20 ml kırmızı şarap

Yapılışı :

*Armutları soyun ve bir tencereye alın.
*Üzerine şarap,  1 çay kaşığı tarçın , 1 adet çubuk tarçın ve şekeri ilave edin.
*Armutların neredeyse üstünü kapayacak kadar su ilave edin. ( sakın tamamı su altında kalmasın)
* Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin, daha sonra kısık ateşe alarak 1,5-2 saat pişirin.
*Çatal yardımıyla kontrol edin ve bozmadan servis tabağına alın.
* Tencerede kalan suyu biraz daha ateşte tutarak puding kıvamına getirin ve sonra armutların üzerine gezdirin.

* Av eti ve et yemeklerinin yanına servis edin.

Sevgili Müzeyyen'in evinde afiyetle yediğimiz bu tatlıyı şiddetle tavsiye ediyorum.

Afiyet olsun.

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...