Aslında bildiğimiz turp, yemeklerin yanına kıtır kıtır yediğimiz, balığın yanına çok yakışan. Bu soslardan en kolay olanı şimdi anlatacağım. Turpu ince ince dilimliyoruz. 2 diş sarımsağı eziyor ve yarım limonun suyu ile karıştırıyoruz. 1 çay kaşığı zeytinyağı ekliyor ve turpların üzerine gezdiriyoruz.
10 Ocak 2015 Cumartesi
Soslu Turp
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...