5 Temmuz 2015 Pazar

Mevsimi Gelmişken...Erikli Yaprak Sarması



Tam mevsimi taze asma yapraklarıyla , yaprak sarmasını bir de yeşil erikle pişirmeyi deneyin.
Tarifine gelince; malzemelerimiz ve yapılış şekli aynı . Ama püf noktalarımız var :

 ( Daha detaylı tarif için burayı tıklamanız yeterli. )

* Tenceremize ;

9-10 adet yeşil erik ekliyoruz. Eriklere bir bıçak yardımıyla hafifçe çiziyoruz.

* Yaprak sarmalarının arasına 3-4 adet taze sarımsak serpiştiriyoruz.

* Yaprak sarmalarımız piştikten sonra altını kapatıp dinlendiriyoruz.

* Zeytinyağında kuru naneyi sarmaların üzerine gezdiriyoruz.

* Eğer biraz daha ekşi olmasını istiyorsak, kurunane ve zeytinyağına bir limonun suyunu ekleyebiliriz.

* Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...