10 Haziran 2015 Çarşamba

Güveçte Tereyağlı Biber Dolması



Toprak kabın nefis lezzetiyle pişen bu güveç dolmaya bayılacaksınız. Lezzet minik sırlardan gizlenir...
Malzemeler :
İç harcı:
Tercihe göre ;
1 kilo dolmalık biber
2 adet kabak
1 adet kurusoğan
Yarım demet maydanoz
5-6 dal taze nane
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz-karabiber -kırmızı toz biber
2 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 su bardağı su
2 domates rendesi
Sosu :
* 3 yemek kaşığı köy tereyağı
* 3 tatlı kaşığı kuru nane
* 1 tatlı kaşığı yağlı kırmızı biber
* Yarım limonun suyu

Yapılışı :
* 2 su bardağı pirinci iyice yıkıyor ve süzüyoruz.
* Soğanı ve domatesleri rendeliyoruz.
* Salça ve baharatları ekliyoruz.
* Zeytinyağı ve bir bardak suyu ekliyor ve karıştırıyoruz.
Şimdi işin püf noktasına geldik. ... Toprak güvecin içine 2 adet rendelenmiş domatesi yayıyoruz. Doldurduğumuz biberleri güvece yerleştiriyoruz.
* 6, 7 adet taze sarımsağı kesmeden güvecin içine serpiyoruz.
*  Biberlerin yada doldurduğumuz sebzenin yarı yüksekliğine gelecek kadar sıcak su ilave ediyoruz.
* Bir kahve fincanı zeytinyağını dolmaları arasından koyuyoruz.
* 20-25 dakika sonra dolmalar pişmeye yakın bir tavada 3 yemek kaşığı köy tereyağını eritip içine iki tatlı kaşığı kuru nane ve 1 tatlı kaşığı yağlı pul biber atarak kokusu hafif çıkıncaya kadar kavuruyoruz. Üzerine yarım limonun suyunu ekliyor ve dolmaların üzerine döküyoruz.  5 dakika daha pişirdiken sonra güveci ocaktan alıp dinlendiriyoruz.
* 15 dakika sonra sıcak sıcak servis ediyoruz . Yanına süzme yoğurt ikram ediyoruz.
* Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...