10 Haziran 2015 Çarşamba

Akdeniz Fırın Tavuk


Nefis, misler gibi, tam yazlık. ..
Buyrun tarifine.
Malzemeler :
* 4 adet tavuk göğüs, iri jülyen  doğranmış
* 1 orta boy kuru soğan
* 7-8 diş sarımsak
* Kekik
* Biberiye
* Yarım demet maydanoz
* Yarım demet nane
* Tuz-karabiber
* Yarım limon suyu
* 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
* 300 gr Emmental peyniri ya da Kars Kaşar
* 4 adet patates
* Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
 Yapılışı :
* Önce tavukları derin bir tencereye alarak sularını salıp çekmelerini sağlıyoruz.
* Zeytinyağını ekleyip yemeklik doğradığımız soğanları beraber soğanlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
*Kekik ve biberiyeyi ekliyor tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz.
* Diğer taraftan patatesleri soyup halka halka doğruyoruz.  Kağıt havlu ile patateslerin suyunu çektiriyoruz. Fırın tepsisine yerleştirip üzerine 3 kaşık zeytinyağı gezdirip 200 derece fırında kızartıyoruz.
* Patatesler kızarınca derin bir fırın kabında tavukla birleştirip harmanlıyoruz üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı bırakıp 15 dakika daha fırınlıyoruz.
* Diğer taraftan maydanoz ve naneyi iri doğruyoruz .
Servis:
Tavukları servis tabağına alıp maydanoz,
nane ve ince dilimler halinde kesilmiş kaşar peyniriyle harmanlıyoruz. Cevizi serpip limonlayarak ikram ediyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...