Sigara Böreği fırında daha lezzetli. Hem derin ve kızgın yağda pişmedigi için daha sağlıklı. Buyrun benim tarifime.
Malzemeler:
3 yufka
500 gr böreklik lor
Taze nane ve maydanoz (arzu ettiğiniz kadar )
Tuz-karabiber
1 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı
* Yufkayı ikiye katladıktan eşit üçgenler kesiyoruz.
* Ayrı bir kapta lor,tuz, karabiber,kırmızı biber ve maydonoz-naneyi karıştırıyoruz.
.* Börekleri sarıyoruz.
* Bir yumurtayı iyice çırparak içine zeytinyağını ekliyoruz.
*Zeytinyağı ve yumurtalı harcı fırçayla böreklerin üzerine sürüyoruz. Yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisinde 170 derecede 25 dakika kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Posted via Blogaway
5 Nisan 2015 Pazar
Sigara Böreği
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder