HÜRRİYET'TEN

16 Temmuz 2014 Çarşamba

ABLA ELİNDEN SOFRALAR

Beyaz peynirli sigara böreği

Kaytaz Böreği, Memnune Hanım'ın elinden. 

Osmanlı Şerbeti, Memnune Hanım'ın elinden. 



Ekşili Kuru Patlıcan,Biber ve Kabak Dolması

Bizim yörelerin en sevilen dolma çeşitlerinde biri,.Bu sefer farlı içinde farklı baharatlar var. Nefis bir tat.
 Tarif için tıklayınız lütfen.

KURU DOLMA




Malzemeler :
* İstediğiniz kuru sebzeler ; patlıcan, biber, kabak
* 1 kase pirinç
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 2 yemek kaşığı nar ekşisi
* 2 adet  büyük kuru soğan
* 4-5 diş sarımsak
* 3 tatlı kaşığı kuru nane
* 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
* 1,5 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı zerdeçal
* 1 su bardağı zeytinyağ

Yapılışı :
* Kuru sebzeleri yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
* Dolma harcını hazırlıyoruz :
-Pirinci iyice yıkayarak derin bir kaba alıyoruz. Üzerine soğanı rendeliyoruz, nar ekşisi, domates-biber salçasını, dövülmüş sarımsağı, kuru nane, kırmızı biber, kimyon, zerdeçal ve zeytinyağı ekleyerek bir güzel karıştırıyoruz.
* Haşlanmış kuru sebzelerimizi bu harçla doldurarak , tencereye diziyoruz ve içi yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet Olsun