HÜRRİYET'TEN

13 Temmuz 2014 Pazar

Her derde deva ..Yaprak Sarması




Sıcak günlerde, soğuk günlerde ..Her mevsim lezzetli, her sofraya uygun. Geçtiğimiz Cuma günü Tuzpazarı'ndan aldığım yaprakları hemen değerlendirdik. Yaprak sarması tarifini daha önce vermiştik zaten.  Tarif için tıklayınız lütfen.Bu sefer ne farklı diyeceksiniz ? Bu sefer yapraklar tencereye pişmek üzere konduğunda onlara minik parçalar halinde tereyağ eşlik etti.  Lezzeti tahmin edersiniz...

Afiyet olsun.

Mayonezli Yağ Biberi

Sevgili Zuhal Özgür'ün mutfağından.


Malzemeler:
* 5-6 adet kırmızı yağ biberi
* 4-5 adet sarımsak , dövülmüş.
* 1 kase yoğurt
* 3 yemek kaşığı mayonez
Yapılışı :
* Biberleri 200 derece fırında 20-25 dakika kadar közlüyoruz.
* Biberler ılıdıktan sonra kabuklarını soyup, geniş dilimler halinde kesiyoruz.
* Bir kapta yoğurt, mayonez ve sarımsağı iyice çırpıyoruz.
* Servis tabağına aldığımız biberlerin üzerine sosumuzu gezdiriyoruz.
* İsterseniz bir tatlı kaşığı sızma zeytinyağı da ekleyebiliriz üzerine.
* Et yemeklerinin yanına çok yakışıyor.

Afiyet olsun.

DENİZ MAHSULLÜ FARFALLE-FARFALLE MARINE

Sevgili Bedri Özgür'ün mutfağından....

Farfalle Marine
Malzemeler :
*1 paket Barilla Farfalle
* 200 gram karides
* 2 domates ( ince doğranmış)
* 100 gr ahtapot
* 1 paket krema
* 3 diş sarımsak
* 1 paket deniz mahsulleri baharatı (karışık ; maydanoz, rezene , limon kabuğu, karabiber, sarımsak soğan,karabiber )
* Ekstra lezzet için sosun içinde olmasına rağmen , sarımsak ekleyebilirsiniz ...
Yapılışı
* Zeytinyağı hafif ısındığında içine ince dilimlediğimiz sarımsakları atıyoruz.
* Sarımsakların kokusu çıktığı zaman karidesleri atıp soteliyoruz.
* Karidesler pişince -güzelce kıvrılınca - domatesleri ekliyoruz.
* Domateslerle karides iyice karışınca , ahtopotu da katarak ve sotelemeye devam ediyoruz.
* Deniz mahsulleri baharatını ekliyoruz.
*  İlave olarak tuz ve karabiberi de katıyoruz.
* Sıra kremada...Kremayı da ekleyip hafifçe kaynattıktan sonra , pişirme önerisine göre haşladığımız makarnamızı sosun içine ekleyerek bir güzel karıştırıyoruz.
* Servis yaparken reyhan yapraklarıyla süslüyoruz.
Afiyet olsun.