6 Temmuz 2014 Pazar

BAHÇE ZAMANI

'Oscar, evde bekle oğlum, hava çok sıcak!'
Günlerden pazar, hava sıcak, güzelim bahçemizde otlar büyümüş, rüzgarla ordan burdan bir sürü dal bizim bahçeye konuvermiş... Ne yapmak lazım ? İyice bir temizlemek ! Bizimkiler de, baba-kız taktılar bahçe eldivenlerini ellerine , aldılar ekipmanları ve doğru çalışmaya......
Önce yabani otlar ayıklanır !

Çok dikkatli olmak lazım !
Çok sıcak !
Güzel bir bahçe için emek lazım
Toplanan dallar ve yabancı otlar torbalara dolduruluyor.
En güzeli gölgede kalmak ! Aaa Kerem gelmiş !
Oscar ? O ne yaptı ? Önce balkon ve sokak kapısı arasında mekik dokuyarak 'Ben de gelicem ' dedi...Ama hava çok sıcak ! Ve bizim delikanlı sıcağa en fazla 10 dakika dayanabiliyor. Bir süre evde tutmaya çalıştım. Bu arada markete gidip gazete ve içecek bir şeyler aldım bahçıvanlara. Aşağıda bizim sesleri duydukça iyice mızmızlanmaya başladı Oscar. En sonunda onu da aldık yanımıza.
Neşesini, sevincini görmeniz lazımdı. O çiçek senin bu çiçek benim, her yeri kokladı, yan bahçenin kedilerine kendini hissettirdi.
Kerem artık Oscar'la iyi arkadaş!

Sonra Oscar'ın küçük arkadaşı Kerem geldi yanımıza. Oscar'a artık iyice alışan minik Kerem , bol bol koşturdu Oscar'ı . Tenis topuyla bahçede , gölgede , iyice oynadılar.
Tenis topumu vermem ! Gelin de alın bakalım !

Dünyanın en güzel çiçeği !
 Bir ara Oscar , gözden kayboldu. Sonra havlamalarını duyduk. Bir de ne görelim, evin kapısının önüne gitmiş, 'Eve gidelim, çok yoruldum, çok sıcak ' der gibi bakıyor. Yorulduğu her halinden anlaşılıyordu zaten. Biz de Kerem'le vedalaştık ve Oscar evine çıktı. O saatten beri uyuyor , evde en sevdiği yerde , banyoda ! Bu arada bahçe temizlendi, güller budandı, otlar ayıklandı, bir güzel yıkandı, sulandı . Bizimkiler mi  ? Çok çok çok yorgunlar!  Djokoviç ve Federer maçını izliyorlar ! Herkese İyi Pazarlar :)

Evim ,güzel evim !

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...