HÜRRİYET'TEN

28 Haziran 2014 Cumartesi

BURSA'DA RAMAZAN

Bursa-Ulucami

Her şehrin bir coşkusu , bir güzelliği vardır. Bursa'mız da başka bir güzel ,başka bir tılsımlıdır bizim için. Her köşesinden tarih çıkan, geleneklerine , göreneklerine bağlı , hem modern hem de klasik , özünü inkar etmeyen bir kent Bursa. Camilerimiz, hanlarımız, hamamlarımız derken eskiyle yeniyi ,  medreselerle kolejleri bir arada barındıran , Türkiye için otomotiv ve tekstil sanayide öncü bir şehir. İşte bu güzel şehir Ramazan ayında bir başka güzel oluyor. Camilerden okunan ezan daha bir gür , yapılan bir yardım daha kıymetli , yenen küçük bir lokma daha lezzetli ,daha bereketli . Ulucami, Emirsultan, Yeşil Cami, 4.Murat Cami ve daha niceleri tüm Ramazan boyunca ziyaret edilir. İftar yemekleri verilir, paylaşılır ve usulca kimselere söylemeden yardımlar yapılır. Allah rızası için dualar edilir. Hep derim ya , bu şehir benim için çok başka diye.....
Hayırlı Ramazanlar





FESLEĞENLİ TAVUK KAVURMA


Malzemeler:
*7-8 parça tavuk göğsü
* 2 adet havuç ( jülyen doğranmış )
* 2 adet çarliston biber ( jülyen doğranmış )
* 1 orta boy kuru soğan ( yemeklik doğranmış )
* 6-7 diş sarımsak ( 2-3 parçaya ayrılmış )
* tuz-karabiber 
* 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
* 1 tatlı kaşığı Ege kekiği ( minik top top olanlar , elinizle ovarak toz haline getiriyorsunuz )
*  Yarım çay bardağı zeytinyağ

Yapılışı :
* Jülyen doğranmış havuçları zeytin yağında hafif yumuşayıncaya kadar pişirip içine hemen çarliston biberleri atıyoruz. 
*Biberler de hafif yumuşayınca yemeklik doğradığımız soğanları tenceremize  hemen ardından tavuk göğüslerini doğramadan bütün olarak atıyoruz. Tavuklar arkalı önlü pişene kadar, kısa aralıklarla ters yüz ederek pişiriyoruz. Arada tavuğa hafif çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.
*Sarımsakları ekliyor ve kavurmaya devam ediyoruz.Tuz , karabiber , fesleğen ve kekiği ekledikten sonra baharatların iyice yumuşaması için tencerenin kapığını kapatarak çok kısık ateşte 20 dakika kadar kavurmaya devam ediyoruz.
* Yanına haşlanmış mısırla ikram ediyoruz.

Hayırlı Ramazanlar, Sağlık, Bereket ve Mutlulukla.....