4 Şubat 2014 Salı

OLAY TV HAYATIN TADI PROGRAMI



Pazartesi günü , OLAY TV-HAYATIN TADI programında sevgili Şeyda Gümüş'ün konuğu oldum.  Yaklaşık 1.5 saat  süren bir canlı yayında inanın vaktin nasıl geçtiğini anlamadım bile. Şeyda Hanım'ın tatlı dili ve samimiyeti programın su gibi akıp gitmesinin esas nedeniydi tabi. Emekli Milli Eğitim Müdürü Sayın Nihat Meriç'in de konuk olduğu  programda eğitimden, İngilizce eğitiminden ve konuşma bozukluklarından bahsettik. Ayrıca şef Zeynep Hanım'ın yaptığı harika çanak puaçaların tadına baktık.
OLAY TV ekibine ve sevgili Şeyda Gümüş'e daveti için teşekkür ediyorum.
Programı izlemek için aşağıdaki linkleri tıklayabilirsiniz.

HAYATIN TADI 1. BÖLÜM



HAYATIN TADI 2. BÖLÜM

ŞEHRİYE ÇORBASI ( ALLAH NE VERDİYSE ÇORBASI )




Hava soğuduğunda aklıma ilk gelen ilk çorba çeşidi. İçeriği bol olduğu  için tam bir vitamin deposu.
Şimdi malzemelere bakalım...Aslında bu çorbaya hani denir ya ; Allah  ne verdiyse....işte tam da öyle 'Allah ne verdiyse' çorbası diyebiliriz aslında :)
Malzemeler :
* 2 yemek kaşığı şehriye ( arpa şehriye veya tel şehriye ; hatta çocuklar için sevimli olsun diye yıldız şehriye de olur )
* 1 havuç ( küp küp kesilmiş
* 1 küçük patates ( küp küp kesilmiş )
* 2 domates rendesi
* 2 adet küçük yeşil biber ( ince ince doğranmış )
* 1 taze kırmızı yağ biberi
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 6 - 7 bardak su
* 2 adet arpacık soğan
* 3-4 dal taze nane ve maydanoz
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
* 1 tatlı kaşığı tereyağ
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı

* 2 yemek kaşığı zeytniyağı tencereye alıyoruz ve hafif ısıtıyoruz.
* Önce küp küp doğradığımız havuçları atarak hafif kavuruyoruz.
* Sonra küp küp doğradığımız patatesleri , ince doğranmış biberleri atıp , bir tahta kaşık yardımıyla hafif karıştırarak kavuruyoruz.
* Rendelediğimiz iki domatesi tencereye ekliyoruz ve hafifçe karıştırmaya devam ediyoruz.
* 1 yemek kaşığı domates salçası ve bir tatlı kaşığı biber salçası ekleyip salçaların hafif kokusu çıkınca 7 bardak sıcak suyu ekliyoruz.
* Suyu ekledikten sonra içine kabuklarını soyduğumuz 2 arpacık soğanı , maydanoz ve nane dallarını ekliyoruz. Su kaynadıktan sonra içine 2 kaşık şehriyeyi atıp, şehriyeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
* Şehriyeler yumuşayınca, tuz ve karabiberi ekleyerek , son bir taşım daha kaynatıp tencerenin altını kapatıyoruz.
* 1 tavada tereyağını kızdırıp kurunane ve kırmızı biberi kavuruyor ve çorbamıza ekliyoruz. Sıcak sıcak ve bol limonla servis ediyoruz. Afiyet olsun.
* İnce ince doğradığımız biberleri tencere

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...