12 Temmuz 2014 Cumartesi

ZERDEÇALLI TAVUK FIRIN



Malzemeler :
*1 bütün tavuk
* 10 adet yeşil biber
* 2 domates
* 1 büyük kuru soğan
* 7-8 adet sarımsak
* Yarım çay bardağı zeytinyağ
* 50 gr. tereyağ
* Tuz -karabiber
* 1 tatlı  kaşığı zerdeçal
* 1 çay kaşığı köri
* 1 tatlı kaşığı limon kekiği
* Yarım tatlı kaşığı biber, yarım tatlı kaşığı biber salçası
Yapılışı :
* Tavuğu bol soğan ve 3-4 parça karanfille bir güzel haşlıyoruz.
* Haşlanmış tavukları parçalara ayırarak derin bir kaba alıyoruz. İçine dilimlediğimiz domatesleri, biberleri, soğanları , sarımsakları, tuz-karabiber-zerdeçal- limon kekiğini ekliyoruz. Yavaş hareketlerle karıştırıp fırın kabına alıyoruz.
* Salçayı 2 bardak sıcak suda inceltiyoruz, zeytinyağı ekliyoruz.Fırın kabına aldığımız tavuğun üzerine salçalı sosu gezdiriyoruz.
* 200 derece fırında 35-40 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hayırlı Ramazanlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...